Det gode møde med mennesker ramt af psykisk sårbarhed

Workshop til fagprofessionelle

I Danmark rammes hver 5 af psykisk sårbarhed på et tidspunkt i livet – et tal der desværre har været stigende gennem de senere år. Derfor er der stor sandsynlighed for, at møde mennesker med de specielle behov som en psykisk sårbarhed medfører.

Har du brug for at få viden- eller for at opkvalificeret din viden om psykisk sårbarhed. Arbejder du og dine kollegaer med mennesker, der er ramt af psykisk sårbarhed og mangler I viden om stress- angst og depression? Ved I, hvordan I bedst muligt støtter en person der er ramt af psykisk sårbarhed? Eller ønsker I redskaber til at rådgive mennesker ramt af psykisk sårbarhed?

Hvem er workshoppen for?

Workshoppen henvender sig til fagprofessionelle, der i deres arbejde møder mennesker ramt af psykisk sårbarhed, stress- angst eller depression.

Undervisere:

Undervisere på workshoppen er Tine Kaalund, Psykomotorisk fysioterapeut og Marianne Krog, Cand. pæd.  pæd. psyk. Begge med uddannelse og mangeårig erfaring i arbejde med psykisk sårbare mennesker. Der leveres en praksisnær undervisning, som giver et solidt grundlag for at arbejde med sårbare mennesker og for at understøtte/kompensere dem bedst muligt.

Det får du på workshoppen:

På workshoppen får du grundlæggende indsigt i hvad der sker ved psykisk belastning samt kendskab til de mest almindelige symptomer på stress- angst og depression.

Workshoppen giver bl.a. viden om:

  • Hjerne og nervesystem ved psykisk belastning
  • Hvordan påvirker en stresstilstand eller en psykisk sygdom de kognitive funktioner? Og hvilke betydning har det for dit arbejde med den psykisk sårbare.
  • Opmærksomhed på problematikker, der bør overlades til udredning og behandling hos specialister
  • Viden om hvor du kan henvende dig for behandling til din borger/studerende/kursist
  • Elementer fra kognitiv adfærdsterapi, B-Bat og andre værktøjer
  • Selvmordsforebyggelse
  • Generelle redskaber i det professionelle møde
  • Viden om, hvordan du bedst støtter og motiverer borgere med psykisk sygdom eller sårbarhed
  • Værktøjer til at rådgive borgere med respekt for både egen og borgerens personlige grænser

Fakta om workshoppen:

Workshoppen er berammet til at vare 3 timer med plads til spørgsmål – deltager antal op til 20 personer.